Apps voor Google Glass onthuld op SXSW

Abonneer je gratis op Techzine!

Google doet op het SXSW-festival in Texas een eerste impressie van de nieuwe applicaties voor Google Glass uit de doeken. Onder andere een app van de New York Times is in de maak.

De applicatie van de New York Times (NYT) en Google laat op commando van de gebruiker een krantenkop zien. Vraag om nieuws en in je ooghoek verschijnt een titel met bijbehorende onderkop, afbeelding en verstreken tijd sinds publicatie. De applicatie kan het nieuws ook voorlezen. Het duo wil ook een Breaking News-optie inbouwen, waardoor belangrijk nieuws vers van de pers op je netvlies verschijnt.

Google werkt ook aan een Gmail-applicatie voor Glass. Een afbeelding van de afzender en het onderwerp komen tevoorschijn op het schermpje, waar de drager vervolgens op kan reageren door een reactie in te spreken.

Notitiedienst Evernote en screenshot-app Skitch zijn ook met Glass in de weer, met een functie waarmee je afbeeldingen over en weer kunt verzenden. Sociaal netwerk Path bouwt een Glass-app die de belangrijkste sociale updates doorstuurt.

Glass-ontwikkelaar Thimothy Jordan zegt het volgende over de apps: "Dit is waar we zijn begonnen om de API in de vroege fase te testen." Daarmee suggereert hij dat het echte potentieel van Glass nog boven zou moeten drijven.