Leap Motion heeft vandaag aangekondigd dat het een samenwerking is aangegaan met Hewlett Packard (HP) om de eerste computers met gesture control te gaan maken. De bedrijven wilden helaas niet zeggen of het gaat om laptops of all-in-ones. Ook ontbreekt nog een exacte lanceerdatum.

Leap Motion brengt gesture control naar de pc. Het is met leap motion dus mogelijk om door middel van bewegingen je pc te besturen. Het is vergelijkbaar met Microsoft Kinect. Het registreert bewegingen en op basis daarvan worden er handelingen uitgevoerd. De officiële lancering van Leap Motion is op 13 mei en dan zal de unit los verkrijgbaar zijn, het bedrijf doet er ondertussen alles aan om genoeg interesse te kweken voor de app store van Leap Motion bij ontwikkelaars en straks ook bij gebruikers. Beide moeten namelijk aanwezig zijn om van Leap Motion een succes te maken.

De geïntegreerde versie met de systemen van HP zal gelijkwaardig zijn aan de versie die los verkrijgbaar is, alleen zal die de helft dunner zijn, waardoor deze slechts 3mm dik is. De plek waar de unit wordt geïntegreerd is echter niet helemaal duidelijk. De CEO van Leap Motion, Michael Buckwald, zegt hierover; twee plaatsen zijn interessant, de eerste is het scherm, hiermee kunnen bewegingen op tafel of bureau worden waargenomen. De andere plek is in het toetsenbord, hiermee kan het scherm worden gedetecteerd en handelingen die daar gebeuren. Voor beide zijn interessante gebruiksmogelijkheden te bedenken.

Op basis van die uitspraken hebben we bij Techzine even zitten denken, op dit moment zijn de laptops met Windows 8 en een touchscreen vrij populaire combinaties bij de fabrikanten. Als de Leap Motion integratie goedkoper is dan het verschil tussen een normaal scherm en een touchscreen kan Leap Motion wellicht een goedkoper alternatief bieden om Windows 8 met gebaren te besturen in plaats van via het touchscreen. Uiteraard biedt Leap Motion van zichzelf ook een toegevoegde waarde met of zonder touchscreen, maar als alternatief zou zeker niet vreemd zijn.