Windows 8.1 build 9385 te downloaden

Abonneer je gratis op Techzine!

Een nieuwe build van Windows 8.1 is te vinden op downloadsites. Het gaat om build 9385, welke we al eerder in een screenshot zagen. Een previewversie van Windows 8.1 zou in juni officieel getoond worden door Microsoft.

Eind vorige week lekte al een screenshot van build 9385 van Windows 8.1 uit, toen spraken we ook al de verwachting uit dat het niet lang kon duren voordat het besturingssysteem ook te downloaden zou zijn. Dat blijkt nu inderdaad het geval te zijn, na wat zoeken moet je het besturingssysteem kunnen vinden. Het gaat hierbij wel om de x86-versie van het besturingssysteem. Zoals gewoonlijk is het af te raden om een bètaversie van een besturingssysteem voor dagelijks gebruik te installeren.

Vooralsnog is weinig bekend over nieuwe functies in build 9385, op één wijziging na. Dat betreft een alarmfunctie voor applicaties. Nu de build op grote schaal beschikbaar is zullen er ongetwijfeld meer vondsten worden gedaan.

Naar verwachting zal Microsoft eind juni tijdens de BUILD-conferentie een previewversie van Windows 8.1 presenteren, aan het einde van de zomer moet het besturingssysteem richting systeembouwers gaan.