‘Nintendo Wii U gekraakt door Wiikey’

Abonneer je gratis op Techzine!

De groep Wiikey beweert Nintendo’s nieuwste spelcomputer gekraakt te hebben. Met behulp van een extern USB-apparaat zou de groep in staat zijn om Wii U-games af te spelen. Er is nog geen hard bewijs geleverd om de waarheid te staven. Nintendo heeft aangegeven dat het op de hoogte is van de hack.

Wiikey was in het verleden al verantwoordelijk voor de eerste modchip voor de Nintendo Wii en zou ook graag de race willen winnen om de Wii U als eerste te kraken, zo blijkt. De Wii U werd eind november uitgebracht en is dus inmiddels meer dan vier maanden veilig gebleken. Mogelijk komt daar nu dus een einde aan.

Door verschillende elementen van de software van de Wii U opnieuw te bouwen met behulp van reverse engineering, wist Wiikey de boel te kraken. De zogenaamde WiikeU-hack zorgt ervoor dat Wii U-games vanaf een extern USB-apparaat afgespeeld kunnen worden. Volgens Wiikey is de hack compatibel met alle modellen van de Wii U. WiikeU is niet in staat om homebrew of games met een andere regiocode te draaien.

Vooralsnog heeft Wiikey geen hard bewijs geleverd voor de hack, het is dus ook niet mogelijk om de beweringen op waarheid te staven. Nintendo heeft aangegeven dat het op de hoogte is van de claim, maar dat het vooralsnog geen reden ziet om actie te ondernemen. Mocht de hack inderdaad echt zijn, dan zou Nintendo deze kunnen bestrijden met verplichte firmware-updates.