1 min

Microsoft heeft eerder toegegeven te weinig tijd te hebben gehad voor een notificatiecentrum in Windows Phone. In gelekte screenshots die nu online zijn verschenen ziet het ernaar uit dat het notificatiecentrum er eindelijk aankomt.

Een gebruiker van Reddit heeft een aantal screenshots geplaatst van een recent gekochte Nokia Lumia 920 die kennelijk een interne Windows Phone-build draait. De telefoon is, volgens de gebruiker, gekocht op eBay en bevat verschillende applicaties waarvan de naam begint met een Z, iets wat vaker voorkomt bij ontwikkelaarsbuilds van Microsoft. De software draagt het label 12084.WPMAIN(wpbldlab).20130509-1407, wat betekent dat de software op 9 mei is gecompileerd.

In de screenshots zien we een vroege versie van het notificatiecentrum. Daarnaast is de kalenderapplicatie vernieuwd met weekoverzichten, is er de mogelijkheid apps te sorteren op frequentie en naam in de applijst en is het multitasken in Windows Phone verbeterd. Zo is er nu de mogelijkheid gekomen om apps vanuit de multitaskweergave te sluiten.

De screenshots zouden natuurlijk nep kunnen zijn, maar ze zijn wel consistent met wat de verwachtingen zijn van de volgende Windows Phone-versie. Microsoft heeft nog niet gereageerd op de gelekte afbeeldingen, die overigens hieronder zijn te bekijken.


Update 19:30u: Microsoft heeft tegenover The Verge laten weten dat het niet reageert op speculaties. Daarnaast melden anonieme bronnen tegenover dezelfde website dat de screenshots legitiem zijn en dat het gaat om een vroege versie van Windows Phone Blue.