In een video die op YouTube is geplaatst is de LG Optimus G2 te zien. De telefoon liet zich in het verleden al vaker vastleggen op foto’s, maar is nu dus ook in een duidelijke video zichtbaar. De telefoon heeft uiterlijke overeenkomsten met de Google Nexus 4, maar is een slag dunner.

De video van ongeveer een minuut lang toont de Optimus G2 vanuit alle verschillende hoeken. Opvallend zijn de knoppen op de achterkant van het toestel, waar al eerder melding van werd gemaakt. Deze knoppen zijn bedoeld om het volume van de telefoon te wijzigen. Het zal afwachten zijn of andere fabrikanten LG’s voorbeeld zullen volgen.

In tegenstelling tot de originele Optimus G (review) heeft de Optimus G2 geen fysieke Android-knoppen onder het scherm. Deze knoppen zijn in het scherm geïntegreerd. De video toont ook de interface van Android en de Instellingen-app die op de Optimus G2 draaien. In de galerij vind je ook enkele afbeeldingen die vannacht uitlekten.

LG bevestigde al dat de Optimus G2 voorzien wordt van een Snapdragon 800-chipset. Verder wordt 2GB werkgeheugen en een 16 megapixel-camera verwacht. Het Full HD-scherm heeft een grootte van 5,2 inch en Android 4.2.2 Jelly Bean is het dienstdoende besturingssysteem.

De Optimus G2 wordt waarschijnlijk op 7 augustus gepresenteerd.