Motorola zal de Moto X op 1 augustus officieel uit de doeken doen, maar de Google-dochter zal waarschijnlijk nog maar weinig nieuws te onthullen hebben op die dag. Vannacht zijn persfoto’s van de nieuwe smartphone uitgelekt en ook andere details zijn al ontrafeld.

De langverwachte Moto X wordt volgende week donderdag in New York gepresenteerd aan het grote publiek. Dankzij twitteraar @evleaks zijn we echter zelfstandig aan afbeeldingen van het apparaat gekomen. Daarmee hebben we nu een goed idee van het ontwerp van het toestel. Ook is duidelijk dat de smartphone draait op de standaardversie van Android. Hoewel de foto’s enkel een witte en zwarte variant van het toestel tonen, zouden klanten kunnen kiezen uit een grote variatie.

Wat betreft specificaties van de Moto X denken we het grootste gedeelte ook al te weten. De smartphone bevat een 1,7 GHz Snapdragon-processor, 2GB werkgeheugen en een accucapaciteit van 2.200 mAh. De achterkant van het toestel is gemaakt van Kevlar en is te verwijderen.

Zie de galerij bij dit artikel voor meer afbeeldingen.