Samsung Mobile laat een reeks merknamen vastleggen

Abonneer je gratis op Techzine!

Samsung heeft een hele serie merknamen aangevraagd die hoogstwaarschijnlijk bedoelt zijn voor Samsung Mobile, de mobiele divisie van Samsung. Of alle merknamen op termijn ook gebruikt gaan worden is natuurlijk nog maar de vraag, maar het laat wel zien waar Samsung mogelijk aan werkt.

Het gaat in totaal om zeven merknamen waarvan de meeste voor allerlei toepassingen ingezet kunnen worden maar twee springen er wel meteen uit. Het gaat om de volgende merknamen:

  • Mobile Samsung 5G
  • Samsung Fit (niet te verwarren met Samsung Galaxy Fit)
  • Samsung Micro
  • Samsung Expo
  • Samsung Go
  • Samsung Pro
  • S MUSICIAN

De eerste merknaam die er voor ons direct uitspringt is Mobile Samsung 5G, een nieuwe verbindingstechnologie die Samsung al een paar maanden geleden aangekondigde. Hiermee kunnen snelheden van een Gigabit gehaald worden via een draadloze verbinding. Op dit moment worden er wereldwijd 4G-netwerken uitgerold, maar 5G-netwerken bestaan nog niet, de 5G-standaard bestaat zelfs nog niet. Samsung zou natuurlijk graag een 5G-standaard ontwikkelen omdat daar veel geld aan verdient kan worden.

Een andere merknaam die eruit springt is S MUSICIAN, het gaat hier vrijwel zeker over een nieuwe Android-app aangezien Samsung veel van zijn eigen apps laat beginnen met een S gevolgd door de naam van de applicatie. Voorbeelden hiervan zijn S Health, S Memo, S Note, S Planner, S Suggest, S Voice. Als we vervolgens moeten gokken wat S MUSICIAN is dan gokken we op een applicatie waarmee de gebruiker muziek kan maken. Het zou natuurlijk ook iets met zang te maken kunnen hebben.

Samsung Go, is op dit moment ook een Android-app die op veel smartphones is voorgeïnstalleerd. Deze app biedt een gepersonaliseerde carrousel waarin het laatste nieuws, maar ook muziek en video’s zijn te bekijken.

Tot slot is er nog Samsung Expo, deze naam wordt gebruikt door Samsung voor het organiseren van Samsung evenementen. De namen Samsung Fit, Samsung Micro en Samsung Pro kunnen wij op dit moment nog niet thuisbrengen.