Apple geeft zesde bèta van iOS 7 uit

Abonneer je gratis op Techzine!

Eerder dan verwacht heeft Apple een nieuwe bètaversie van iOS 7 de deur uit gedaan. De zesde bèta werd eigenlijk pas volgende week verwacht.

De vaart zit erin bij de ontwikkelaars van iOS, Apple heeft alweer een nieuwe versie van het nieuwe besturingssysteem klaarstaan voor externe ontwikkelaars. Naar verwachting is dit de laatste bètaversie van iOS 7 en zal de volgende uitgave de zogenaamde Golden Master zijn. De Golden Master is doorgaans grotendeels identiek aan de software die naar de toestellen van consumenten wordt verstuurd.

De zesde bèta van iOS 7 brengt volgens Apple voornamelijk bugfixes en verbeteringen in de stabiliteit. Apple merkt ook op dat problemen met iTunes in the Cloud worden verholpen. Deze dienst staat gebruikers toe om gekocht materiaal opnieuw te downloaden. Op visueel gebied is er weinig vernieuwing, de wijzigingen zitten dus voornamelijk onder de motorkap.

Ontwikkelaars kunnen de nieuwe bètasoftware downloaden vanuit het Apple Developer-portaal. Als een eerdere bètaversie van de software al is geïnstalleerd, kan deze ook via het Instellingen-menu van een update worden voorzien.

Apple zal de uiteindelijke versie van iOS 7 vermoedelijk op 10 september presenteren, tezamen met de iPhone 5S en mogelijk ook een goedkoper model. De lancering van de software wordt in de weken daarop verwacht.