Microsoft brengt Xbox Music naar Android en iOS

Xbox Music, de service van Microsoft waarmee muziek gestreamd kan worden, komt naar Android en iOS. Ook zal er een webversie van de service gemaakt worden. Hiermee maakt de softwaregigant voor de eerste keer een entertainmentservice beschikbaar voor de rivaliserende platformen.

Met Xbox Music is het mogelijk om voor 9,99 euro per maand of 99,99 euro per jaar onbeperkt muziek te streamen uit de database van Microsoft. Voorheen was deze service alleen beschikbaar via Windows 8, de Xbox 360 en Windows Phone. Aan dit rijtje worden nu dus Android, iOS en het web toegevoegd.

Bij de aankondiging van Xbox Music vorig jaar tijdens de E3 gaf het bedrijf al aan dat de service ook voor Android en iOS beschikbaar kwam. Tot nu toe was Microsoft deze belofte echter nog niet nagekomen.

Wanneer je via het web gebruik maakt van Xbox Music, is er de keus tussen een gratis versie en een betaalde versie zonder advertenties. Hiermee gaat Microsoft de concurrentie aan met Apple’s iTunes, Pandora en Spotify.

De apps zijn inmiddels te downloaden vanuit de applicatiewinkels voor Android en iOS. Het afsluiten van een abonnement moet gebeuren via de website, waarbij je eerst 30 dagen proefperiode krijgt.