Met de komst van de PlayStation 4 in het vooruitzicht, maakten Sony’s CEO, Andrew House, en divisiehoofd Masayasu Ito het voor de liefhebber van de gameconsole nog verleidelijker om tot de aanschaf ervan over te gaan, middels het presenteren van een speciale PlayStation-app.

De PlayStation-applicatie, die zowel voor Android, als iOS, beschikbaar zal komen, zal de smartphone met één druk op de knop direct met de PlayStation 4 verbinden.

Hiermee wordt de mogelijkheid geboden om direct de activiteit van andere PlayStation-spelers te zien, met ze te chatten of zogenaamde gewonnen trofeeën op te vragen op de smartphone. Ook kan worden ingegaan op uitnodigingen voor het spelen van een multiplayerspel.

Om deze applicatie zo toegankelijk mogelijk te maken voor nieuwe gebruikers, benadrukte Sony dat bij het gebruik kan worden gekozen tussen de echte naam van de speler of de gecreëerde PlayStation-identiteit.

Overigens werd de werking van de PlayStation-applicatie gestreamd via een Sony PlayStation Vita TV. De PlayStation Vita TV kan worden beschouwd als een kleine box die kan worden aangesloten op een televisie en PlayStation 4. Hiermee kan gebruik worden gemaakt van verschillende entertainmentdiensten.