‘Apple bezig met laatste testen iOS 7.0.3’

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple is vanaf gisteren begonnen met het distribueren van iOS 7.0.3 onder werknemers en partners. Hiermee is het Amerikaanse bedrijf in de laatste fase van het testen van de update voor het besturingssysteem. Naar verwachting zal de update volgende week voor iedereen beschikbaar komen.

BGR geeft, op basis van anonieme bronnen, aan dat Apple gisteren is begonnen met het verspreiden van iOS 7.0.3 onder medewerkers en partners. Dit is inmiddels al de derde update sinds iOS 7 (review) op 18 september beschikbaar is gekomen. De eerste update was enkel bedoeld voor de iPhone 5S en de iPhone 5C, om de productiesoftware die er in de fabriek opgezet werd te vervangen.

De tweede update moest ervoor zorgen dat het niet meer mogelijk is om langs het vergrendelingsscherm te komen. Later bleek dit ook mogelijk te zijn bij iOS 7.0.2, hoewel het nu op een andere manier gebeurt. Dit werd vorige week duidelijk aan de hand van een filmpje op YouTube.

Met iOS 7.0.3 moet ook dit probleem opgelost worden. Daarnaast zal de update een probleem oplossen waardoor iMessage bij sommige gebruikers niet geheel naar behoren werkt. Sommige iOS 7-gebruikers hebben aangegeven dat ze problemen ervaren met het ontvangen en verzenden van SMS-berichten via iMessage.

Naar verwachting zal Apple iOS 7.1 uitbrengen wanneer het de nieuwe iPads presenteert. Er wordt verwacht dat dit op 15 oktober aanstaande zal gebeuren.