Google voegt interface Chrome OS toe aan Windows 8

Abonneer je gratis op Techzine!

Google wil een versie van Chrome gaan uitbrengen waarmee het mogelijk is om de interface van Chrome OS in Windows 8 te krijgen. Hiermee lijkt het bedrijf mensen te willen laten wennen aan Chrome OS om er zo voor te zorgen dat de overstap naar het besturingssysteem van Google minder groot zal zijn.

Windows 8 kent verschillende soorten applicaties. Er is de vertrouwde desktopomgeving die Microsoft probeerde af te zweren, al lijkt een terugkeer aanstaande met de komst van Windows 8.1. Ook is er de Modern UI die met Windows 8 werd geïntroduceerd. Dit is een interface waarin applicaties de beschikking krijgen over het gehele scherm.

Google heeft al een variant van Google Chrome voor de Modern UI-interface, maar komt met een update. Wat hierbij opvalt is dat de interface van de webbrowser dan zo verandert, dat het lijkt alsof je Chrome OS gebruikt. Onderaan het scherm vind je dezelfde applicaties die je ook vindt in het besturingssysteem van Google, zoals YouTube, Gmail, Google Search, Docs en Chrome zelf. Helemaal links onderin vind je zelfs de applicatie-knop zoals die in Chrome OS te vinden is.

Tijdens het gebruik van deze modus kunnen nog wel functies van Windows 8 gebruikt worden. Zo is het in Windows mogelijk om vensters naar bepaalde plekken in het scherm te slepen om zo ervoor te zorgen dat ze direct op het halve of volledige scherm worden weergegeven. Deze functie werkt nog steeds bij de apps die in de Modern UI-variant van Chrome worden geopend.

Op dit moment loopt deze versie van de Chrome-browser nog niet helemaal stabiel. Wanneer de stabiele versie moet uitkomen is nog niet duidelijk. In de galerij bij dit artikel zijn screenshots te vinden van de Modern UI-modus van Chrome.