Vodafone blokkeerde telefoonnummers zonder vragen

Abonneer je gratis op Techzine!

RTL Nieuws meldt dat het voor mensen kinderlijk eenvoudig was om telefoonnummers van mensen die bij Vodafone klant zijn te blokkeren. Inmiddels het Vodafone de boel aangepast en is het probleem verholpen.

Het was via een speciaal telefoonnummer mogelijk om het nummer van willekeurige Vodafone-klanten te blokkeren via een geautomatiseerd proces. De blokkade kon simpelweg verkregen worden door het nummer te bellen en vervolgens een telefoonnummer in te drukken en de blokkade te bevestigen.

Om te bewijzen dat de blokkade inderdaad makkelijk op te leggen was heeft RTL Nieuws het telefoonnummer van minister Ronald Plasterk geblokkeerd. Volgens RTL Nieuws was het niet nodig om verdere informatie te verstrekken om de blokkade in werking te stellen. Nadat RTL Nieuws het nieuws wereldkundig heeft gemaakt heeft Vodafone direct actie ondernomen en ervoor gezorgd dat de procedure nu alleen via een medewerker doorlopen kan worden.

Vodafone verklaarde dat het proces zo eenvoudig mogelijk was gemaakt om bij verlies zo snel mogelijk een telefoon te kunnen blokkeren.