Microsoft ondersteunt Windows 8 nog twee jaar

Abonneer je gratis op Techzine!

Op 18 oktober zal Windows 8.1 gelanceerd worden. Vanaf die datum is het mogelijk om gratis te upgraden vanaf Windows 8. Microsoft geeft aan Windows 8 nog 2 jaar na de lancering van Windows 8.1 te ondersteunen.

Met de Windows 8.1-update gaat Microsoft een aantal nieuwe functies en verbeteringen doorvoeren. Het nieuwe besturingssysteem van de softwaregigant komt op 18 oktober uit en vanaf die dag is het voor alle Windows 8-gebruikers mogelijk om de update naar Windows 8.1 gratis te downloaden. En hoewel Microsoft graag zou zien dat alle gebruikers direct hun OS upgraden naar de nieuwste versie, heeft het bedrijf op de supportsite aangegeven dat Windows 8-gebruikers nog tot 18 oktober 2015 updates zullen krijgen.

Op de supportsite geeft Microsoft aan: "Windows 8-klanten zullen, nadat de update voor Windows 8.1 algemeen beschikbaar is gekomen, twee jaar krijgen om over te stappen op Windows 8.1, om ervoor te zorgen dat er ondersteuning aangeboden blijft volgens de Windows 8-levenscyclus."

Wanneer je de update Windows 8.1 installeert, dan belooft Microsoft de standaard support te blijven leveren tot 9 januari 2018 en bij uitgebreide support ligt die datum zelfs op 10 januari 2023. Dit betekent dat welke reden je ook hebt om eventueel bij Windows 8 te blijven, Microsoft zijn best doet om de gebruiker over te halen om zo snel mogelijk over te stappen op Windows 8.1.