‘Xbox One pas in Q3 2014 naar andere landen’

Abonneer je gratis op Techzine!

Volgens anonieme bronnen van de Deense website Gamereactor zal de Xbox One van Microsoft pas in het derde kwartaal in andere landen worden uitgebracht. De spelcomputer is sinds november te koop in de eerste landen.

In eerste instantie zou de Xbox One in 21 landen worden uitgebracht, maar medio augustus maakte Microsoft bekend dat de spelcomputer in acht van deze landen vertraging oploopt. Sindsdien heeft Microsoft enkel aangegeven dat we in België en Nederland in 2014 kunnen rekenen op de lancering van de nieuwe Xbox.

De reden achter de grote vertraging zit onder andere in de lokalisering van de Xbox One. De spelcomputer is gedeeltelijk met de stem aan te sturen en alle teksten op het scherm moeten tevens vertaald worden. De reden zou volgens Microsoft niet zitten in een tekort aan productiecapaciteit.

Volgens een anonieme tipgever zal de Xbox One pas in het derde kwartaal van volgend jaar zijn opwachting maken in Scandinavië. Of dat ook gevolgen heeft voor de Benelux is niet geheel duidelijk. Als de Xbox One inderdaad in het derde kwartaal wordt uitgebracht, is het aannemelijk dat dit ook pas in september zal gebeuren, spelcomputers worden zelden in de zomer uitgebracht. Microsoft zou uiteraard een uitzondering kunnen maken.

De tipgever had het in het verleden overigens al eens aan het juiste eind toen diegene voorspelde dat de Xbox One in sommige landen uitgesteld zou worden.