Gebruik Spotify op mobiel verviervoudigd in 1 week

Abonneer je gratis op Techzine!

Het gebruik van Spotify op de smartphone is deze week extreem gestegen, volgens het bedrijf wordt de mobiele app viermaal zoveel gedownload als voorheen. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het gratis beschikbaar maken van de dienst op smartphones.

Vorige week lanceerde Spotify een gratis variant van de dienst op smartphones, voorheen moest voor gebruik op de smartphone 10 euro per maand worden betaald, sinds vorige week is dat gratis. Gebruikers maken dankbaar gebruik van de wijziging en downloaden massaal de Spotify-app op hun smartphone.

Helemaal gratis is Spotify overigens niet op de smartphone. Gebruikers hebben alleen de mogelijkheid om een playlist willekeurig af te spelen op hun smartphone, ze kunnen de playlists niet aanpassen of één specifiek nummer afspelen op hun smartphone, hiervoor moet nog steeds 10 euro per maand worden betaald. Daarnaast krijgen gebruikers tussen de nummers door reclame te horen.

Op tablets is Spotify ook gratis, daar wordt wel dezelfde ervaring geboden als op de computer en kunnen gebruikers wel hun eigen playlists samenstellen of een specifiek nummer afspelen, zonder een betaald abonnement af te nemen. Wel zit ook hier reclame tussen de nummers door.

Tot slot heeft Spotify vorige week het tijdslimiet afgeschaft, in de Verenigde Staten heeft dit limiet nooit bestaan, maar in Europa was de gratis variant van Spotify voorheen gelimiteerd tot 10 uur per maand. Nu kan er onbeperkt worden geluisterd. Al deze wijzigingen hebben ertoe geleid dat het gebruik van Spotify flink is gestegen, alleen al op smartphones is het gebruik verviervoudigd.