2min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft zal volgens ingewijden omstreeks april dit jaar met een update komen voor Windows 8.1. Deze update zal in verhouding tot de geplande Threshold-update slechts minimaal. Gezien het lek zich beperkt tot afbeeldingen van de build, is er niet veel bekend over de precieze kenmerken.

Afgelopen oktober bracht softwaregigant Microsoft de eerste grote update voor Windows 8, waardoor het versienummer werd verhoogd naar Windows 8.1 (review). De volgende grote update zal naar alle waarschijnlijkheid de codenaam Threshold dragen en wordt in het begin van 2015 verwacht.

Toch zullen er in ieder geval nog één of meerdere kleinere updates aankomen. Naar verluidt zal er omstreeks april dit jaar een update worden uitgebracht. Dat is rond dezelfde periode als de op ontwikkelaars gerichte Build-conferentie die op 2 april zal plaatsvinden.

Volgens de website Neowin is de eerste testversie van deze naderende update reeds verspreid. Zo zijn er op een Russische website afbeeldingen gelekt, waarop deze build-versie in gebruik is. Mede doordat slechts een beperkt aantal handen de build bezit, zijn bepaalde gegevens in de afbeeldingen gecensureerd. Om die reden valt er nog niet veel te concluderen over de wijzigingen die Microsoft met de betreffende update zal introduceren.

Volgens de Russische bron zou de build na 14 januari breder verspreid worden en zal het lekken van de build vanaf die datum makkelijker zijn.