Snapchat biedt excuses aan voor toename van spam

Abonneer je gratis op Techzine!

Snapchat heeft vandaag toegegeven dat de hoeveelheid spam op het sociale netwerk de afgelopen tijd flink is toegenomen. Volgens het bedrijf heeft dit alles te maken met de eigen populariteit, waardoor het een gewild doelwit is geworden.

De afgelopen tijd klagen steeds meer mensen via sociale media over spam die ze ontvangen op Snapchat. In een reactie biedt het bedrijf excuses aan voor de sprong in ongewenste foto’s en filmpjes die gebruikers de laatste tijd ontvangen. Volgens de ontwikkelaar heeft de toename in spam alles te maken met de populariteit van de app.

"We willen graag onze verontschuldiging aanbieden voor alle ongewenste Snaps en we zijn op dit moment aan het werk om het probleem op te lossen. We verwachten de hoeveelheid spam te minimaliseren, maar dit is wel iets dat bij de snelle groei van een dienst hoort."

Het bedrijf geeft ook naar goede raad voor gebruikers die genoeg hebben van de spam. Het is mogelijk om via de instellingen te regelen dat enkel snaps van vrienden worden ontvangen.

Snapchat kwam enige tijd terug ook al in het nieuws toen de gegevens van 4,6 miljoen gebruikers gelekt waren. Dit was mogelijk door een kwetsbaarheid van de Friend finder-optie te benutten.