Archos overweegt toestel met Windows Phone

Abonneer je gratis op Techzine!

De Franse fabrikant Archos ziet heil in de ontwikkeling van een smartphone met Windows Phone erop. Loic Poirier, de CEO van het bedrijf, heeft aangegeven dat Windows Phone alsmaar beter wordt en dat zijn bedrijf een smartphone zal introduceren.

Momenteel is het Finse Nokia goed voor ongeveer 90 procent van de verkochte toestellen met Windows Phone erop. Andere fabrikanten laten het besturingssysteem ook grotendeels links liggen. HTC en Samsung hebben wel modellen geïntroduceerd, maar lijken zich verder afzijdig te houden. Huawei is nog wel bezig met de ontwikkeling van Windows Phones.

Het uitblijven van grote concurrentie op dit platform heeft voor Archos juist een aantrekkingskracht. Er is nu nog ruimte om als fabrikant te profileren. Vooralsnog richt Archos zich vrijwel exclusief op Android, maar de concurrentie tussen onderlinge fabrikanten is daar juist moordend. Voor een kleine speler is het lastig om staande te blijven tussen al dat geweld. Ook andere kleine spelers zoals Alcatel en ZTE houden Windows Phone met argusogen in de gaten.

We zullen een Windows Phone-toestel lanceren wanneer de tijd rijp is," geeft Archos’ CEO aan tegenover Trusted Reviews. De focus blijft voorlopig nog wel op Android gericht.