‘Apple breidt Siri uit voor iWatch’

Abonneer je gratis op Techzine!

Siri zal in een volgende versie van iOS een grotere rol spelen dan nu het geval is. De spraakgestuurde persoonlijke assistent zal innig samenwerken met het nog aan te kondigen horloge van Apple. Dat beweert The Information.

Volgens nieuwe geruchten moet Siri de schakel vormen tussen Apple’s onaangekondigde horloge en applicaties op een gekoppelde smartphone. Het kunnen ook apps van derden betreffen. Apple wil Siri bijvoorbeeld in staat stellen om reserveringen te maken en berichten te versturen via applicaties van derden.

Momenteel bouwt Apple alle functionaliteit van Siri volledig zelf. Er kan wel gebruik worden gemaakt van diensten als OpenTable en WolframAlfa, maar in de toekomst moeten ontwikkelaars die ondersteuning zelf kunnen toevoegen. Als dit klopt, wordt het bijvoorbeeld mogelijk om via de iWatch een bericht te versturen via een berichtendienst anders dan Apple’s eigen iMessage.

Met behulp van de bewegingssensoren zou Apple het ook mogelijk willen maken dat relevante applicaties worden opgestart. Wordt bijvoorbeeld opgemerkt dat de gebruiker gaat hardlopen, dan wordt een geschikte app zoals RunKeeper opgestart en wordt de trip automatisch vastgelegd. Zo hoeft de gebruiker deze handelingen niet meer handmatig uit te voeren.