De iDevices zijn met de update naar iOS 7.1 aanzienlijk stabieler geworden. Volgens een onderzoek van Crittercism ligt het aantal crashes ook meetbaar lager. In iOS 7 lag de crashrate op 2,1 procent terwijl dat in iOS 7.1 nog 1,6 procent bedraagt. Daarmee is iOS 7.1 de meest stabiele versie tot nu toe.

iOS 7 introduceerde een probleem waarbij iDevices op ogenschijnlijk willekeurige momenten een herstart uitvoerden. Dit probleem is sinds de update naar iOS 7.1 niet meer opgedoken. Volgens een onderzoek van monitoringbedrijf Crittercism is de algehele stabiliteit sowieso aanzienlijk verbeterd.

iOS-apps crashten met geen enkele andere editie van het besturingssysteem zo weinig. Van oudere versies van iOS worden helaas geen percentages bekendgemaakt, maar volgens het bedrijf liggen die hoger dan bij iOS 7.1.

Apple lanceerde iOS 7.1 vorige week. De meest recente versie van het mobiele besturingssysteem introduceerde een aantal verbeteringen, maar vooral onder de motorkap. De animatie bij het opstarten van apps is ingekort, de iPhone 5S (review) reeft een automatische HDR-functie en de Touch ID-scanner is verbeterd.