Door twee camera’s te combineren behoudt HTC de Ultrapixel-technologie, maar is het aantal megapixels toch hoog. Volgens de certificatie van de nieuwe smartphone hebben de camera’s gezamenlijk de mogelijkheid om foto’s in 16 megapixels te schieten.

We weten inmiddels al enige tijd dat HTC de nieuwe HTC One zal voorzien van een dubbele camera op de achterzijde. Wel was het nog onduidelijk hoe hoog de resolutie van deze camera’s zou zijn. Volgens een Chinese certificering van TENAA is de gecombineerde resolutie 16 megapixel. Hoe hoog de resolutie onderling is, blijft onduidelijk. HTC combineert de goede punten van de twee camera’s met elkaar om betere foto’s te maken.

Ook opvallend is dat er volgens de certificering op de voorzijde een UltraPixel-camera zal worden geplaatst. Dit zou gebruikers wel extra mogelijkheden bieden bij het maken van selfies. Ook zou de smartphone in de kleuren goud, rood, grijs en zilver op de markt komen.

Voor zover nu bekend is, wordt de nieuwe HTC One verder uitgerust met een Full HD-scherm van 5 inch, een Qualcomm Snapdragon 801-chipset en 2GB werkgeheugen. De consument krijgt de keuze uit versies met 16 of 32GB opslagruimte, maar er is ook ondersteuning voor micro SD-kaartjes.

HTC presenteert de nieuwe HTC One op 25 maart.