Spotify introduceert groot herontwerp

Abonneer je gratis op Techzine!

Spotify heeft vandaag een nieuw ontwerp onthuld dat op sommige platformen vanaf vandaag beschikbaar zal zijn. Ook wordt een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee het opslaan, organiseren en inkijken van eigen muziek wordt vereenvoudigd.

Het nieuwe uiterlijk van Spotify is opgebouwd uit donkere tinten en ronde iconen. Het nieuwe ontwerp is te zien in de video onder dit artikel en legt de aandacht op de content in plaats van randzaken. Het nieuwe ontwerp wordt geleidelijk uitgerold en is al te bewonderen in de web-app van Spotify.


Met de nieuwe functie Jouw Muziek wil Spotify het makkelijker maken om op je eigen manier de eigen muziek op te slaan, te bekijken en te organiseren. Ook wordt het mogelijk om eenvoudig eigen playlists aan te maken, bijvoorbeeld aan de hand van je stemming. Deze functie wordt uitgerold op verschillende platformen en wordt volgens Spotify zoveel mogelijk gelijkgetrokken.

Spotify’s nieuwe uiterlijk is momenteel beschikbaar in de web-app. De iPhone- en desktop-app krijgen de update vandaag ook voor de kiezen, andere platformen volgen later.