Jabra komt met duurzame draadloze in-ear headset

Abonneer je gratis op Techzine!

Jabra heeft een draadloze in-ear headset aangekondigd, welke het ultieme alternatief lijkt voor de draadloze Revo Wireless-koptelefoon die het bedrijf al in het assortiment heeft. De headset is volgens Jabra erg robuust en bestand tegen de grillen van het dagelijks leven.

De Jabra ROX Wireless lijkt een goed alternatief voor de Revo Wireless-koptelefoon (review) die Jabra al langer te koop aanbiedt. Het grote verschil is dat de ROX Wireless het in-ear principe aanhoudt terwijl de Revo Wireless een koptelefoon is. De ROX Wireless lijkt daarom ook erg geschikt voor gebruik bij activiteiten zoals hardlopen, dat wordt versterkt door de speciale EarWing-opzetstukjes die ervoor zorgen dat de oortjes ook bij veel beweging op hun plaats blijven.

Door het gebruik van hoogwaardige materialen belooft Jabra dat de ROX Wireless tegen een stootje moet kunnen. Zo zijn de behuizing van de oortjes en de bediening van de headset gemaakt van roestvrij staal terwijl de kabel is versterkt met kevlar. Jabra heeft de ROX Wireless uitgebreid getest op belastbaarheid.

De ROX Wireless wordt aangesloten via NFC of Bluetooth 4.0, een leuke toevoeging is dat de verbinding automatisch wordt verbroken als je de oortjes middels een magneet bij elkaar klikt. Haal je ze weer uit elkaar, dan wordt de verbinding binnen drie seconden hersteld. Op één acculading moet de ROX Wireless 5,5 uur mee kunnen gaan.

ROX Wireless is per direct verkrijgbaar in wit en zwart en heeft een adviesprijs van 129,99 euro. Meer informatie vind je op de website van Jabra.