Afgelopen weekend heeft de bekende Twitter-account evleaks ook een nieuwe afbeelding van de HTC One Mini 2 gepubliceerd. Hierop is duidelijk te zien dat HTC een echte mini maakt van het huidige vlaggenschi. Het bedrijf kiest voor dezelfde kleuren.

De afbeelding toont de HTC One Mini 2 in het zilver, grijs en goud, dezelfde kleuren als het vlaggenschip de HTC One M8 (review). Het grootste verschil wat direct op valt is dat de dual-camera setup is verdwenen en HTC ervoor heeft gekozen gebruik te maken van slechts één camera op de HTC One Mini 2. Naar verluidt heeft HTC gekozen voor een 13 megapixel camera aan de achterzijde.

Vorig jaar bracht HTC ook al een mini uit van de eerste HTC One (review), het toestel op de foto is de directe opvolger daarvan. Als we de eerdere uitgelekte specificaties vergelijken met de vorige HTC One mini dan zien we dat het scherm iets groter is geworden, 4,5 inch in plaats van 4,3 inch, het scherm heeft een resolutie van 720p (1280 x 720 pixels). Aan de binnenkant is er opnieuw gekozen voor een Snapdragon 400-chip alleen ditmaal een quad-core versie in plaats van een dual-core versie. Zoals eerder vermeld een 13 megapixel camera aan de achterzijde maar ook een 5 megapixel camera aan de voorzijde.

Op dit moment is het toestel nog niet aangekondigd en een presentatie of lanceerdatum is ook nog niet bekendgemaakt. Aangezien er al persafbeeldingen zijn van het toestel is het waarschijnlijk een kwestie van weken voordat het toestel beschikbaar komt.