Microsoft hint op nieuwe Windows Phone van HTC

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft op de Computex een hint gegeven dat HTC werkt aan een nieuwe Windows Phone. Nick Parker, vice president OEM-partners, gaf een keynote en sprak daarna nog met journalisten waarin hij de hint gaf.

Op de vraag welke fabrikanten nog Windows Phone-toestellen gaan maken zei hij: "Ik zou wat willen aankondigen als ik dat kon, maar in plaats daarvan kan ik alleen zeggen dat Microsoft de goede relatie met HTC voortzet. Nieuwe dingen komen eraan, bereid je maar voor."

De kans is daarmee dus groot dat HTC werkt aan een nieuw Windows Phone-toestel. Wellicht gaat het om de HTC W8 die eerder al opdook in het geruchtencircuit, nadat Evan Blass (@evleaks) enkele tweets erover verstuurde. Hij stelde echter dat het een exclusief toestel zou worden voor Verizon, iets waar we in Europa duidelijk niet enthousiast van kunnen worden. Verder zou het toestel beschikken over BoomSound en een dual-camera oplossing.

Aangezien Microsoft nu al een duidelijke hint heeft weggegeven, zal het toestel waarschijnlijk binnenkort worden aangekondigd. Hopelijk voor meer markten en niet alleen exclusief voor Verizon.