Update van Skype voor iPhone brengt groot herontwerp

Abonneer je gratis op Techzine!

De iPhone-versie van Skype heeft een aanzienlijke facelift ondergaan met de nieuwste update. Microsoft heeft zich met de update sterk laten inspireren door het eigen Windows Phone-besturingssysteem. Een update voor de iPad volgt nog.

Microsoft meldt dat de onderliggende code van Skype 5.0 volledig is herschreven, wat aansluit bij het nieuwe uiterlijk van de mobiele applicatie. Het uiterlijk doet veel denken aan dat van Windows Phone en Microsoft ontkent dat zelf ook niet: het ontwerp is bedoeld om meer eenduidigheid te brengen. Daarbij geeft de softwaregigant wel aan dat alsnog gebruik wordt gemaakt van "de unieke sterke punten" van Apple’s mobiele besturingssysteem.

Doordat de code van Skype is herzien, zou de applicatie maar liefst vijfmaal zo snel zijn geworden. Gebruikers krijgen tevens de mogelijkheid om groepsgesprekken op te starten en berichten naar offline gebruikers te zenden. Het notificatiesysteem is bovendien op de schop gegaan, waardoor meldingen "slimmer" zijn geworden. Dat houdt in dat berichten die je op een platform leest, ook in iOS als gelezen worden gemarkeerd.

Skype is gratis te downloaden vanuit de App Store. De update zal deze week gefaseerd uitgerold worden. De iPad-versie laat nog even op zich wachten.