Samsung is van plan om een premium-variant van de Galaxy Note 4 uit te brengen waarbij de behuizing van metaal is en het scherm gebogen wordt. Dit meldt ET News op basis van bronnen vanuit de productieketen.

We hebben al vaker vernomen dat Samsung er mogelijk voor kiest om een duurdere variant van de Galaxy Note 4 uit te brengen waarbij het scherm gebogen is. Ook een metalen behuizing is al eerder in de geruchten opgedoken. De Taiwanese bronnen weten het nu echt zeker.

Samsung zou momenteel een keuze maken voor het soort metaal dat gebruikt moet worden. Zo kan de smartphone bijvoorbeeld gehuld worden in aluminium, magnesium of roestvrij staal. De metalen behuizing zal exclusief voorbehouden zijn aan deze premium-variant.

Datzelfde geldt vermoedelijk ook voor een gebogen scherm. Samsung zou de productiecapaciteit van flexibele schermen in de aanloop naar de lancering van de Galaxy Note 4 met 50 procent hebben verhoogd. Ook moet de smartphone worden uitgerust met een optische beeldstabilisator, deze functie zal waarschijnlijk wel ook naar de normale versie van het toestel komen.