Nieuwe foto’s vlaggenschip Moto X+1 uitgelekt

Abonneer je gratis op Techzine!

Motorola bracht vorig jaar augustus het vlaggenschip de Moto X uit, inmiddels gaan er al geruime tijd geruchten over een opvolger, vandaag zijn er weer nieuwe foto’s opgedoken van de Moto X+1 zoals het toestel waarschijnlijk gaat heten. Verwacht wordt dat Motorola dit toestel in augustus gelijktijdig met de Moto 360 zal introduceren.

Het toestel dat op de foto’s is te zien zou een van de laatste prototypes zijn, kleine veranderingen zijn dus nog mogelijk maar liggen niet voor de hand. Motoola zou gekozen hebben voor een toestel met aluminium zijkanten, een houten achterkant en waarschijnlijk Gorilla Glass 3 aan de voorkant. Daarbij is het nog wel de vraag of de achterkant niet een optionele versie is en er bijvoorbeeld ook een standaard zwarte versie komt gemaakt van plastic of een ander materiaal.

Verder zou Motorola ervoor hebben gekozen om het toestel te voorzien van een 5,1 inch Full HD-scherm. Daarmee is het scherm 0,4 inch groter dan zijn voorganger, maar meer in lijn met de vlaggenschepen van andere fabrikanten. De Android-toetsen zitten wederom in het scherm verwerkt en niet in het toestel.

Verder spring de camera er echt uit op de foto’s, het gaat om een vrij grote lens, die waarschijnlijk optisch gestabiliseerd is. Links er rechts naast de camera zitten twee kleine puntjes dit zijn twee LED-flitsers. Het toestel zou niet geopend kunnen worden, dus mensen die kiezen voor een houten achterkant zitten daar ook echt aan vast. Verder voorziet het toestel in de verwachtte aansluitingen en knoppen. Bovenop zit een aansluiting voor de koptelefoon en een lade voor de microSIM, midden onderaan de micro USB-aansluiting en aan de rechterzijde een volume- en stand-by-knop. Er is geen microSD-slot aanwezig op het toestel.

De interne hardware is nog steeds niet helemaal duidelijk, we gaan er genoeg geruchten over. Vorig jaar koos Motorola niet voor de nieuwste hardware om zo ook op prijs te kunnen concurreren. Als de fabrikant daar nu opnieuw voor kiest, zou het kunnen kiezen voor een Snapdragon 800 processor met waarschijnlijk 2 GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Er bestaat ook de kans dat Motorola kiest voor dezelfde Snapdragon 801-chip als veel andere vlaggenschepen. De verwachting is namelijk dat veel fabrikanten dit najaar nog met nieuwe modellen komen met een Snapdragon 805-chip.

Over de camera’s gaan ook redelijk wat geruchten, maar vooralsnog houden de meeste het op een 12 megapixel camera aan de achterzijde en 5 megapixel camera aan de voorzijde. Dat is in elk geval voldoende voor een fatsoenlijke selfie. De Moto X+1 is waarschijnlijk het laatste of een van de laatste toestellen dat zonder invloed van Lenovo tot stand komt. De overname van Motorola door Lenovo wordt na de zomer waarschijnlijk afgerond.

Motorola presenteert de Moto X+1 en de Moto 360 waarschijnlijk in augustus.