Duidelijke foto’s van Samsung Galaxy Alpha uitgelekt

Abonneer je gratis op Techzine!

Er zijn al veel geruchten over de Samsung Galaxy Alpha naar buiten gekomen, de Galaxy Alpha moet het eerste toestel worden waarbij Samsung gebruik gaat maken van metaal in plaats van alleen plastic. Uit de nu uitgelekte foto’s lijkt het erop dat de zijkanten van metaal worden en helemaal rond lopen.

Vorige week schreven we dat Samsung vandaag de Galaxy Alpha zou aankondigen, nu is het gerucht opgedoken dat Samsung de Galaxy Alpha pas volgende week zal aankondigen op 13 augustus. Wel zijn er opnieuw foto’s uitgelekt waarop duidelijk de voorkant en zijkanten van het toestel zijn te zien. Eerder lekte al de zwarte versie van de Galaxy Alpha uit, op basis daarvan gaan we er vanuit dat de achterkant van het toestel nog wel van plastic zal zijn. Hierdoor is het waarschijnlijk ook mogelijk het toestel te openen en de accu te vervangen.

Ook zijn er enkele specificaties uitgelekt van de Galaxy Alpha, op basis daarvan wordt het geen high-end toestel. Het toestel krijgt een scherm van 4,8 inch met een 720p-resolutie (720 x 1280 pixels). Dat is een stuk minder dan het 1080p-scherm van de Galaxy S5 (1080 x 1920 pixels). Aan de binnenkant zou Samsung hebben gekozen voor een octacore (8 cores) Exynos 5433-chip in combinatie met 2GB werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit. Aan de achterkant van het toestel zit waarschijnlijk een 13 megapixel camera en aan de voorzijde een 2 megapixel camera.


Volgende week zal alles duidelijk worden als Samsung het toestel naar verluidt officieel gaat aankondigen.