Apple lanceert tweede publieke bèta van OS X 10.10 Yosemite

Abonneer je gratis op Techzine!

Voor het eerst in jaren houdt Apple een publieke bètatest met een nieuwe versie van Mac OS X. Deze week kwam de tweede bètaversie van het nieuwe besturingssysteem beschikbaar.

De tweede bètaversie van Mac OS X 10.10 Yosemite is te downloaden via de updatefunctie in de Mac App Store, wanneer de eerste bètaversie al geïnstalleerd is. Met de nieuwe bèta van Yosemite wordt de mogelijkheid toegevoegd om in de toekomst automatisch updates te installeren.

De eerste bètaversie werd eind juli uitgebracht door het Amerikaanse bedrijf. De nieuwe update weegt 1,7 GB. In de nieuwe update wordt de publieke bètaversie qua buildnummer vrijwel gelijkgetrokken met de bètaversie voor ontwikkelaars. Dat houdt in dat de twee versies functioneel gezien ook vrijwel gelijk aan elkaar zijn.

In verschillende onderdelen van het besturingssysteem worden nieuwe platte iconen geïntroduceerd, ook zijn er nieuwe achtergronden toegevoegd. Ook wordt een nieuwe bètaversie van iTunes 12 geïntroduceerd.

Met Mac OS X 10.10 Yosemite introduceert Apple een groot herontwerp dat is geïnspireerd door iOS 7. De interface wordt een stuk platter, zoals we de laatste jaren bij veel interfaces zien gebeuren.