Google Nexus 8 komt zo goed als zeker van HTC

Abonneer je gratis op Techzine!

Het lijkt erop dat HTC zo goed als zeker verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en productie van de Nexus 8 die Google binnenkort zal uitbrengen. Een registratie bij de WiFi-alliantie lijkt definitief uitsluitsel te geven dat de ontwikkeling van de tablet vergevorderd is.

Op 15 augustus jongstleden is een certificaat voor de HTC Flounder uitgegeven voor het gebruik van de 802.11 a/b/g/n/ac-standaarden voor WiFi-verbindingen. De productnaam Flounder is al vaak geassocieerd met de Nexus-serie van Google.

In het bijbehorende document vinden we verder weinig details over de tablet, afgezien van dat het product draait op Android L, de nieuwe versie van Google’s mobiele besturingssysteem.

Volgens @UpLeaks zal de Google Nexus 8 voor 9 oktober in de winkels belanden. De komst van deze tablet is inmiddels al langverwacht, het is niet duidelijk waarom er zoveel tijd wordt genomen om de tablet uit te brengen.

De voorgaande Nexus-tablets zijn door Asus ontwikkeld, maar het lijkt erop dat HTC nu het stokje overneemt. Het is lang geleden dat HTC een Nexus-product mocht maken, dat was namelijk de Nexus One-smartphone, het eerste product dat onder Google’s speciale label uitkwam.