iPhone 6 komt in de kleuren goud, grijs en zilver

Abonneer je gratis op Techzine!

Het lijkt erop dat Apple de iPhone 6 in dezelfde kleuren als de iPhone 5S op de markt brengt. Uit foto’s van componenten van het toestel komt naar voren dat dezelfde kleuren gehanteerd worden.

De iPhone 5S (review) werd voor het eerst in drie kleuren uitgebracht door Apple. Daar lijkt het met de iPhone 6 bij te blijven, want foto’s van Nowhereelse tonen de Touch ID-knop en simlade van de nieuwe smartphone in dezelfde kleuren. Het is eventueel wel mogelijk dat Apple nog andere kleuren achter de hand heeft, waarvan nog geen foto’s zijn gemaakt. Dat lijkt echter niet waarschijnlijk.

De buitenkant van de simlade is in tegenstelling tot voorheen van een kleine ronding voorzien. Dat is nodig omdat de zijdes van de iPhone 6 eveneens afgerond zijn. Sinds de iPhone 4 hanteerde Apple vlakke zijdes, maar daar wordt nu van afgestapt.

De interne speaker van de iPhone 6 is wat groter dan voorheen het geval is geweest. De grootte is niet de enige factor wat betreft de geluidsproductie en de kwaliteit ervan, maar draagt er in de regel wel aan bij. De vibratigemotor heeft eveneens een gewijzigd ontwerp, maar of de eindgebruiker hiervan iets zal merken is twijfelachtig.

Apple zal de iPhone 6 vrijwel zeker op 9 september presenteren, er wordt beweerd dat het Amerikaanse bedrijf dan ook met een wearable op de proppen komt. De iPhone 6 komt met een scherm van 4,7 en 5,5 inch, het is onduidelijk of de laatstgenoemde al binnenkort in de verkoop gaat.