Apple maakte vorige week bekend dat iOS 8 vandaag beschikbaar zou komen en die belofte lost het Amerikaanse bedrijf nu in. Apparaten die compatibel zijn met de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem kunnen nu van de update voorzien worden.

Met iOS 8 (review) levert Apple naar eigen zeggen de grootste update tot op heden af. Nieuwigheden zijn bijvoorbeeld de introductie van de HealthKit- en HomeKit-platformen. Met HealthKit en de bijbehorende Health-app en eventueel extra accessoires kunnen gebruikers hun gezondheid monitoren, met HomeKit is het mogelijk om compatibele apparaten via Siri aan te sturen.

Ook krijgen ontwikkelaars meer mogelijkheden dankzij iOS 8. Zo kunnen er nu toetsenborden van derden worden gebruikt, kunnen widgets voor het notificatiecentrum worden ontwikkeld, kunnen apps onderling met elkaar communiceren en is Touch ID bruikbaar als verificatiemiddel, om wat voorbeelden te noemen.

Wil je weten of je wel moet upgraden naar iOS 8, lees dan onze uitgebreide recensie van het nieuwe besturingssysteem. Besluit je dat je de update wilt hebben, ga dan op je iDevice naar de Instellingen-app -> Algemeen -> Software-update en download en installeer vanuit daar iOS 8.

iOS 8 is compatibel met de iPad 2, iPhone 4S en iPod touch (5e generatie) en nieuwer.