Beveiliging Touch ID van iPhone 6 is beter, maar niet perfect

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple kwam vorig jaar voor het eerst met een smartphone met een vingerafdrukscanner, die het bedrijf zelf doopte als Touch ID. Uit tests bleek dat de Touch ID-scanner van de iPhone 5S destijds bovenmaats veilig was, maar dat het wel mogelijk was om de scanner te misleiden. Bij de iPhone 6 en iPhone 6 Plus wordt het weer een stuk lastiger om de scanner om de tuin te leiden.

De Touch ID-scanner in de iPhone 5S (review) was met de gemiddelde nagemaakte vingerafdruk niet te misleiden, maar als het detail in de afdruk verder werd verhoogd, kon de scanner een neppe vingerafdruk niet meer onderscheiden van een echte. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus vereisen zijn met diezelfde vingerafdruk niet om de tuin te leiden.

Marc Rogers, wie er vorig jaar in slaagde om de beveiliging van de iPhone 5S te omzeilen, probeerde het met dezelfde nagemaakte vingerafdruk bij de iPhone 6. De test slaagde niet, want de Touch ID-scanner in de nieuwe smartphone van Apple is verbeterd. Door het detail in de nagemaakte afdruk verder te verhogen wist Rogers alsnog binnen te dringen.

Rogers benadrukt dat de kwaliteit van de nagemaakte vingerafdruk van zeer hoge kwaliteit, in correcte proportie en in de juiste positie moet zijn. Ook moet het materiaal waarop de vingerafdruk is geplaatst dik genoeg zijn, zodat de echte vingerafdruk er niet doorheen komt. Naar aanleiding van de test vindt Rogers dat Touch ID een adequate beveiliging is voor het ontgrendelen van een telefoon, maar voor het uitvoeren van betalingen heeft Rogers wel zijn twijfels.