Apple probeert muzieklabels zover te krijgen om lagere tarieven te rekenen voor het streamen van muziek. Op die manier wil het Amerikaanse bedrijf ervoor zorgen dat de abonnementskosten voor Beats Music omlaag kunnen.

Het is nog erg onduidelijk wat Apple precies wil aanvangen met Beats Music. Vorige maand werd nog beweerd dat het Amerikaanse bedrijf van plan is om Beats Music te sluiten, nu wordt juist weer aangegeven dat er wordt getracht om de streamingdienst aantrekkelijker te maken.

In februari komt er volgens Re/code meer duidelijkheid, Apple zou de plannen voor Beats Music dan uit de doeken doen. Momenteel wordt Beats Music alleen in de Verenigde Staten aangeboden met een prijskaartje van 10 dollar per maand. Apple zou ervoor willen zorgen dat het binnenkort onder dat tarief kan gaan zitten, maar daarvoor is de medewerking van platenmaatschappijen een vereiste.

Apple bemachtigde Beats Music doordat het eerder dit jaar Beats Electronics kocht voor een bedrag van 3 miljard dollar. Voor Apple is dit de grootste overname tot op heden.