Samsung heeft recentelijk plots een grote liefde gevonden voor smartphones met een metalen behuizing, met in eerste instantie de Galaxy Alpha en de Galaxy Note 4. Dat het daar niet bij zal blijven wisten we al enige tijd, omdat de Galaxy A-serie meer toevoegingen krijgt. Van de Galaxy A3 en Galaxy A5 zijn nieuwe foto’s opgedoken.

Zowel de Galaxy A3 als Galaxy A5 worden in de komende maanden op de markt verwacht. De toestellen zijn voorzien van een behuizing met zijkanten van aluminium. De achterkant is daarentegen wel van plastic, vermoedelijk om de kosten in te perken.

De Galaxy A3 zal waarschijnlijk voorzien zijn van dualsim-ondersteuning en ondersteuning voor 4G-netwerken. Het scherm heeft een grootte van 4,8 inch en toont een qHD-resolutie van 540 bij 960 pixels. Intern is een Qualcomm Snapdragon 410-chipset, 1GB werkgeheugen en 8GB opslagruimte te vinden. De camera’s schieten foto’s in 7 en 4,7 megapixels.

De Galaxy A5 krijgt volgens de geruchten een Snapdragon 400-chipset en een Super AMOLED-scherm van 5 inch, daarop wordt een HD-resolutie van 720 bij 1280 pixels getoond. De camera’s schieten foto’s in 13 en 5 megapixels en er is 16GB aan interne opslagcapaciteit.

Ook is er nog de Samsung Galaxy A7, dit zou voorlopig het duurste model uit de serie worden en dat is ook aan de specificaties te zien. Het toestel is uitgerust met een Super AMOLED-scherm van 5,5 inch.