2min

Afgelopen maandag werden de eerste screenshots van een nieuwe Office-versie voor Mac OS X gesignaleerd, destijds ging het enkel om een nieuwe versie van Outlook. Inmiddels zijn er door dezelfde bron ook screenshots van andere onderdelen van de kantoorsoftware online geplaatst.

De Chinese bron heeft ditmaal geen eigen screenshots gepubliceerd, maar plaatste slides uit een interne presentatie van Microsoft op het web. In deze presentatie wordt onder andere uit de doeken gedaan dat de nieuwe editie van Office in 2015 zal worden uitgebracht. Het is dan vier jaar geleden dat Microsoft voor het laatst een nieuwe versie van de kantoorsoftware voor Apple’s besturingssysteem uitbracht.

Opmerkelijk is dat de nieuwste versie van Office ditmaal in veel meer opzichten lijkt op zijn Windows-evenknie. De gehele interface gaat op de schop en ook wordt ondersteuning voor Retina-schermen toegevoegd. Microsoft richt zich bij de ontwikkeling op modernisering, de invoering van OneNote, zakelijke verbeteringen in Outlook en het ondersteunen van diensten en de cloud. Microsoft zal er dus voor zorgen dat er een intensieve samenwerking met OneDrive, Office 365 en SharePoint is.

Op functioneel gebied zijn de grootste veranderingen toebedeeld aan Outlook. De mailcliënt krijgt bijvoorbeeld ondersteuning voor zaken als pushmail, voorstellen voor kalenderafspraken en online archieven. Ook in visueel opzicht lijkt Outlook het meest op de schop te gaan.