Sony heeft camera van Xperia Z4 mogelijk al gepresenteerd

Abonneer je gratis op Techzine!

Het Japanse elektronicabedrijf Sony heeft een nieuwe camerasensor gepresenteerd en de kans is erg groot dat deze zijn opwachting maakt in de Xperia Z4. Het gaat om de EXMOR RS IMX230-sensor, welke foto’s in 21 megapixels schiet. De sensor heeft een bijzondere eigenschap achter de hand.

De EXMOR RS IMX230 gaat er in het aantal megapixels niet op vooruit ten opzichte van hetgeen in de Xperia Z3 (review) is geplaatst. Het bijzondere aan de IMX230 is dat het de eerste CMOS-sensor voor smartphones met geïntegreerde fasedetectie is. Dankzij deze optie kan de autofocus beter scherpstellen op objecten die snel bewegen. Het aantal focuspunten is ook verhoogd naar 192 stuks.


Tevens is de HDR-functie van de sensor erop vooruitgegaan. HDR staat voor High Dynamic Range en zorgt voor een hoger contrast. De nieuwe sensor kan bij een hogere resolutie HDR-foto’s maken en ook 4K-video’s kunnen nu met HDR worden geschoten.

Bij het maken van video’s worden de resoluties 4K, Full HD en HD ondersteund, met maximale beeldsnelheid van respectievelijk 30, 60 en 120FPS. Bij HD-resolutie is het dus mogelijk om slowmotionvideo’s te maken.

De IMX230 heeft een formaat van 1/2,4 inch en zal vanaf april 2015 worden verscheept en kost per stuk 18 dollar. Gezien de lanceerdatum is het aannemelijk dat de IMX230 in de Sony Xperia Z4-reeks wordt geplaatst.