Google gaat in de komende weken een aanpassing doorvoeren in de zoekresultaten, waarbij het gaat tonen of een website geschikt is voor smartphones. Als je op je smartphone gaat zoeken in Google, komt er bij elk resultaat te staan of het mobiel-vriendelijk is.

Iedereen heeft er weleens last van, even snel iets opzoeken in Google op je telefoon en als je dan doorklikt naar een website blijkt de website totaal ongeschikt om te bekijken op een smartphone. Zeer vervelend en frustrerend als je even snel iets op wilt zoeken. Google heeft besloten om dat duidelijker te communiceren in de mobiele zoekresultaten. Het bedrijf gaat tonen of een website geschikt is om te bekijken op een mobiel apparaat.

Op het moment van schrijven is de melding alleen toegevoegd in de internationale Engelse versie van Google, maar binnen enkele weken moet de melding ook worden toegevoegd aan alle lokale versies.


Google heeft ook een korte checklist gemaakt om te bepalen of je website geschikt is voor smartphones:

  • Gebruik geen Flash op je website;
  • Zorg dat tekst leesbaar is, zonder in te zoomen;
  • Zorg dat de content op het scherm past zodat je niet horizontaal hoeft te scrollen;
  • Zorgt dat links naar andere pagina’s goed uit elkaar staan zodat de gebruiker er makkelijk op kan drukken;

Google heeft ook een speciale tool ontwikkeld waarmee je kan testen of je website geschikt is voor smartphones. Je hoeft alleen maar een webadres in te vullen.