1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google komt in 2015 op de proppen met een nieuw model van Google Glass en daarin zal een processor van Intel zijn verwerkt, meldt The Wall Street Journal. De nieuwe chip zou moeten zorgen voor een langere accuduur dan bij de huidige Explorer Edition.

Met de wissel naar een nieuwe processor lijkt de hardware van Google Glass zijn grootste update tot op heden te krijgen. Voorheen werd de slimme bril al wel eens voorzien van meer werkgeheugen en een grotere accu. Een nieuwe processor zou de bril sneller kunnen maken, maar zou ook de accuduur kunnen verbeteren.

Intel zou de integratie van een eigen processor willen aangrijpen om het product te promoten. Daarbij zou de chipbakker echter voornamelijk op toepassing binnen zakelijke omgevingen willen richten. Hierbij kan gedacht worden aan productiefaciliteiten en ziekenhuizen.

Het is nog onduidelijk welke processor Google en Intel in gedachten hebben voor Glass. De meest voor de hand liggende kandidaat is een zuinige chip die ook in een wearable van Intel zelf is toegepast. Die wearable heeft een accuduur van zo’n twee dagen en dat zou voor Google Glass een verdubbeling betekenen. Of dat een reële vergelijking is moeten we afwachten.

Google en Intel hebben niet gereageerd op de beweringen van The Wall Street Journal.