De Samsung Galaxy A7 bestaat officieel niet, maar is wel opgedoken bij een Chinees overheidsorgaan dat de taak heeft om toestellen te keuren. Het lijkt erop dat de nieuwe Galaxy-telefoon Samsung’s dunste smartphone tot op heden zal worden.

De volledig metalen Galaxy A7 heeft volgens de keuring van overheidsorgaan TENAA een behuizing die in de breedte 6,3 millimeter meet. Het gewicht van de smartphone is ondanks een scherm van 5,5 inch ook zeer beperkt: 133 gram. De Galaxy A7 is met deze eigenschappen ongeveer een halve millimeter dunner, maar wel 18 gram zwaarder dan de Galaxy Alpha (review).

Overige eigenschappen van de Galaxy A7 zijn een Full HD-scherm, een Qualcomm Snapdragon 615-chipset met acht rekenkernen, 2GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte en camera’s met een resolutie van 12 en 5 megapixel. De Galaxy A7 is daarmee aanzienlijk krachtiger dan de Galaxy A3 en Galaxy A5, welke begin 2015 in Nederland verwacht worden.

Het is nog onduidelijk wanneer de Galaxy A7 zal worden aangekondigd en uitgebracht. De andere Galaxy A-modellen werden eerst in China uitgebracht, Samsung zou moeite hebben met de productie van de behuizing.