Steve Wozniak heeft een interview met Businessweek gezegd dat het hele verhaal rond de garage waar de eerste Apple pc’s gebouwd zouden zijn een mythe is. In die garage werd helemaal niets gedaan behalve uitgerust, de eerste Apple pc’s bouwde Wozniak namelijk bij zijn toenmalige werkgever, Hewlett Packard (HP).

Wozniak heeft in een interview met Businessweek weer eens gesproken over de historie van Apple. Wozniak richtte samen met Steve Jobs het welbekende bedrijf Apple op. In het verleden is vaak gesteld dat het avontuur van Apple allemaal begon in een garage, maar dit blijkt dus een fabeltje te zijn.

Wozniak verdiende in die tijd zijn geld bij HP en kreeg van zijn werkgever voldoende tijd om aan hobby-projecten te werken. Een van die projecten waren de eerste computers van Apple. De Apple 1 werd door Wozniak in elkaar gesoldeerd op zijn werkplek bij HP.

Als HP destijds had geweten waar dat allemaal toe zou leiden hadden ze waarschijnlijk anders gehandeld. Nu is Apple namelijk een flink stukje groter dan HP.