‘Samsung Galaxy S6 wordt iets duurder dan Galaxy S5’

Abonneer je gratis op Techzine!

Volgens de Spaanse website AndroidPit zal Samsung de Galaxy S6 een hogere adviesprijs meegeven dan het destijds deed bij de Galaxy S5. Voornaamste reden voor de prijsverhoging zou een grotere opslagcapaciteit maar ook een hoogwaardige behuizing zijn. Verwacht wordt dat de Galaxy S6 beschikt over een behuizing van glas en metaal.

De Spaanse website AndroidPit beschikt over bronnen die beschikken over de nieuwe adviesprijzen van de Galaxy S6 en de Galaxy S Edge. Beide toestellen krijgen een hogere adviesprijs van de Samsung Galaxy S5 (review) had ten tijde van de introductie. De Galaxy S5 verscheen destijds met een adviesprijs van 699 euro en een opslagcapaciteit van 16GB.

De Samsung Galaxy S6 beschikt over minimaal 32GB aan opslagcapaciteit en zal 749 euro gaan kosten. Ook zou Samsung voornemens zijn een 64GB en 128GB versie te introduceren voor respectievelijk 849 euro en 949 euro.

Daarnaast komt Samsung met de Galaxy S Edge die over minimaal één maar waarschijnlijk twee afgeronde zijkanten beschikken. Daarvan ligt de prijs nog een stukje hoger, de Galaxy S Edge met 32GB kost naar verluidt 849 euro, terwijl de 64GB en de 128GB versie respectievelijk 949 euro en 1049 euro kosten.

De afgelopen jaren hebben we gezien dat de vlaggenschepen van Samsung redelijk snel verkrijgbaar waren voor minder geld dat de adviesprijs. Op dit moment ligt de prijs maar liefst 250 euro lager dan de adviesprijs, door de stijging van de adviesprijs en de verwachting dat Samsung eindelijk kiest voor betere materialen in de behuizing is de kans groot dat de prijs in dit geval minder snel en minder hard zal dalen.

AndroidPit heeft in het verleden bewezen wel vaker over juiste informatie te beschikken dus heel ongeloofwaardig is het verhaal zeker niet.