LG heeft vandaag via een persbericht vier nieuwe midrange-smartphones gepresenteerd. De namen van de toestellen zijn Joy, Leon, Magna en Spirit. Daarvan is Joy het goedkoopste model en de andere drie zitten daarboven. De Magna en de Spirit beschikken daarnaast over een licht gebogen scherm.

LG heeft een manier gevonden om zich te onderscheiden van de concurrentie, het gaat meer smartphones uitbrengen die van boven tot onder licht gebogen zijn. We zijn dan ook benieuwd of het nieuwe vlaggenschip van LG, de LG G4, die later dit jaar zal verschijnen ook een gebogen scherm zal krijgen. In tegenstelling tot de LG G Flex 2 is de buiging een stuk minder, volgens LG gaat het om een kromme met een radius van 3000mm oftewel 3 meter.

Verder beschikken de toestellen over een in-cell-touchscreen waarbij de aanraakgevoelige laag in de LCD-laag zit verwerkt en die er dus niet nog extra bovenop komt. Verder speelt LG in op de hype van de selfiestok door Gesture Shot in te bouwen, daarbij kan je met een handbeweging tot op 1,5 meter voor de camera een foto laten maken.

Verder brengt LG twee versies van alle toestellen op de markt, een met een plastic achterkant en een met een metalen achterkant. De plastic versies ondersteunen maximaal 3G en de metalen versies ondersteunen ook nog 4G.

LG Joy

De overige specificaties zijn bij de meeste toestellen gelijk, alleen de Joy wijkt flink af. De Joy beschikt over een 4 inch scherm met een schermresolutie van 800 x 480 pixels. Een dualcore of quadcore 1,2 Ghz processor en 8 of 4GB aan opslagcapaciteit en 1GB of 512MB aan werkgeheugen. We vermoeden dat de 4G-versie van de Joy in alle gevallen de betere specificaties heeft, maar dit kunnen we helaas niet bevestigen op basis van de informatie die we van LG hebben ontvangen.

LG Leon

De LG Leon beschikt over een 4,5 inch scherm met een schermresolutie van 854 x 480 pixels, een 1,2 of 1,3 GHz quadcore processor, 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagcapaciteit. Het toestel beschikt over een 8 of 5 megapixel camera aan de achterzijde en een VGA-camera aan de voorzijde.

LG Spirit

De LG Spirit beschikt over een 4,7 inch scherm met een HD-resolutie (1280 x 720 pixels), wederom een 1,2 of 1,3 GHz quadcore processor met 1 GB aan werkgeheugen en 8 GB aan opslagcapaciteit. De camera aan de achterkant beschikt over 5 of 8 megapixels en de camera aan de voorzijde over 1 megapixel. Het scherm van dit toestel is dus licht gebogen.

LG Magna

Het andere toestel met een licht gebogen scherm is de LG Magna, het scherm is in dit geval 5 inch groot en beschikt wederom over een HD-resolutie (1280 x 720 pixels). Ook is er opnieuw voor dezelfde processoren gekozen een 1,2 of 1,3 GH quadcore-processor met 1 GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagcapaciteit. De camera aan de achterzijde beschikt over 8 of 5 megapixels en de camera aan de voorzijde over 5 megapixels.

Alle toestellen zijn voorzien van Android 5.0 Lollipop en verschijnen al direct in sommige markten, maar in Nederland en België moeten we geduld hebben tot maart en april afhankelijk van het toestel. Daarnaast maakt LG bekend dat niet alle versies in Nederland beschikbaar komen, zo zullen alleen de 3G-versies van de Joy en de Magna beschikbaar komen maar van de Leon en Spirit komen zowel de 3G als 4G-versies beschikbaar.