Alcatel One Touch heeft de Idol 3 gepresenteerd in twee formaten, een met een 4,7 inch scherm en een met een 5,5 inch scherm. De Idol 3 hebben weliswaar hetzelfde ontwerp maar naast het schermformaat zijn er ook aan de binnenkant enkele verschillen te ontdekken.

Alcatel One Touch heeft op de Mobile World Congress de Idol 3 gepresenteerd. Het toestel verschijnt in twee formaten en ook daarin zijn de nodige verschillen te ontdekken. Het meest populaire formaat is waarschijnlijk de versie met een 4,7 inch scherm.

Idol 3 4,7 inch

De Idol 3 met 4,7 inch scherm beschikt over een HD-schermresolutie van 1280 x 720 pixels. Verder zit er aan de binnenkant een quadcore Snapdragon 410-chip met 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit. De opslagcapaciteit is overigens nog wel uit te breiden via een microSD-kaartje van maximaal 128GB. De camera aan de achterzijde van het toestel beschikt over 13 megapixels en de camera aan de voorzijde over 5 megapixels. De accucapaciteit is 2000 mAh.

Idol 5,5 inch

De Idol 3 met 5,5 inch scherm beschikt over een Full HD-schermresolutie van 1920 x 1080 pixels. Verder is er gekozen voor een octecore Snapdragon 615-chip met 2GB aan werkgeheugen en wederom 16GB aan opslagcapaciteit. Ook in dit toestel is de opslagcapaciteit uit te breiden via een microSD-kaartje van maximaal 128GB. De camera aan de achterzijde beschikt wederom over 13 megapixels maar de camera aan de voorzijde over 8 megapixels. De accucapaciteit bedraagt 2910 mAh.

Beide toestellen zijn voorzien van Android 5.0 Lollipop en helaas ook over de nodige bloatware, Alcatel heeft op het Mobile World Congress laten zien dat ze nog niet hebben afgeleerd om de nodige overbodige apps voor te installeren. Gelukkig zijn een groot aantal apps nog wel handmatig te verwijderen.

De toestellen blinken vooral uit met de 13 megapixel camera, deze zou een hele snelle autofocus hebben en ook in staat zijn om goede foto’s in het donker te schieten. Een feature die steeds meer fabrikanten beginnen te omarmen. Verder beweert Alcatal ook een hele goede geluidskwaliteit te leveren, dat hebben we nog niet kunnen verifiëren. Muziek afspelen met deze telefoons is ook extra leuk want Alcatal levert een echte DJ-app mee.

De toestellen komen in mei in de Nederlandse winkels te liggen voor 229 en 299 euro. Waarbij het duurdere prijskaartje uiteraard voor de grotere versie is.