1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Microsoft is een samenwerking aangegaan met Miele om een concept te ontwikkelen voor slimme keukenapparatuur. Ook Microsoft gaat in de toekomst meer inzetten op internet of things en keukenapparatuur is een van de producten die Microsoft daarbij belangrijk acht. Het gaat vooralsnog om conceptproducten en niet om producten die daadwerkelijk beschikbaar komen.

Beide bedrijven leveren hun expertise om de keukenapparatuur zo slim mogelijk te maken. Miele levert de keukenapparatuur en Microsoft de cloudtechnologie om de de apparaten met het internet te verbinden. Een voorbeeld kan bijvoorbeeld een recept zijn dat door de gebruiker wordt geselecteerd, waarbij bij het selecteren er automatisch een signaal wordt verstuurd richting de oven, om de temperatuur in te stellen, de oven op tijd voor te verwarmen en de baktijd in te stellen.

De applicatie en oven zijn beide verbonden met de Azure-cloud en kunnen op die manier met elkaar communiceren. Ovens is een van de eerste producten waar de bedrijven een concept voor ontwikkelen, in de toekomst moeten hier meer producten bij gaan komen. Vooralsnog is het voornamelijk toekomstmuziek omdat de bedrijven nog geen concrete plannen hebben om deze producten op de markt te brengen. Dit gaat echter wel snel veranderen in de komende jaren.

De eerste slimme keukenapparaten van verschillende fabrikanten beginnen inmiddels al wel op de markt te verschijnen, maar Nederland en België spelen hierin nog niet echt een rol. Vooral in Zuid Korea hebben LG en Samsung al de nodige producten beschikbaar gemaakt.