Apple gaat mogelijk op 8 mei zogenaamde pre-orders accepteren voor de Apple Watch in de tweede reeks landen waar de smartwatch beschikbaar moet komen. Nederland en België horen traditiegetrouw bij deze tweede reeks landen. Hoewel we mogelijk over twee weken een bestelling kunnen plaatsen, zal levering op zijn vroegst pas in juni of juli plaatsvinden.

De Italiaanse website iSpazio is degene die meldt dat de Apple Watch toe is aan zijn tweede reeks landen. Zij melden dat de Italiaanse Apple Stores inmiddels het promotiemateriaal hebben ontvangen voor de Apple Watch.
Ook lieten zij aan Macrumors weten dat de Apple Stores in Spanje ook zullen starten met de verkoop van de smartwatch op 8 mei. Macrumors trok daarop de conclusie dat Apple dan toe is aan zijn tweede reeks landen, waar Nederland en België dan ook bij horen.

Apple zelf heeft nog helemaal niets bekendgemaakt over een tweede reeks landen, maar dat is op zich niet zo vreemd. Apple is zelf nooit echt spraakzaam, het zal op zijn vroegst op 1 mei bekendmaken dat de Apple Watch eventueel op 8 mei in de verkoop gaat.

Het verkoopproces zal bij ons niet anders zijn dan in andere landen. De Apple Watch kan alleen online worden besteld en op afspraak worden afgehaald in een Apple Store, wanneer deze beschikbaar is. De levertijd zal minimaal enkele weken bedragen. Op de stoep gaan liggen bij een Apple Store voor een Apple Watch is dus kansloos.