Apple Watch pas in juni naar Nederland en België

Abonneer je gratis op Techzine!

De CEO van Apple, Tim Cook, heeft tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers bekendgemaakt dat Apple de productie van de Apple Watch pas in juni op orde zal hebben. Volgens Cook kan de smartwatch daarom pas in juni beschikbaar worden gemaakt in een tweede reeks landen. Er vanuit gaande dat Nederland en België bij die tweede reeks zitten komt de Apple Watch in juni beschikbaar.

Of de Apple Watch populairder is dan Apple op voorhand had verwacht of dat de partners van Apple die de productie voor hun rekening nemen problemen hebben met de productie van de smartwatch is onduidelijk. Wat in elk geval vaststaat is dat Apple nog weken nodig heeft om de productiecapaciteit op te voeren en de vraag en aanbod in balans te brengen. Hierdoor komt de Apple Watch op zijn vroegst pas in juni beschikbaar in meer landen.

Apple maakt zijn producten altijd in fases beschikbaar, voor de iPhone en iPad zit de laatste jaren maar een week tussen de eerste en tweede reeks landen. Bij de Apple Watch is dat nu nog enkele maanden. Nederland en België behoren altijd tot de tweede reeks van landen waar Apple-producten beschikbaar komen. We gaan er dan ook vanuit dat dat bij de Apple Watch niet anders zal zijn.

Er gingen eerder geruchten dat Apple begin mei de Apple Watch zou gaan verkopen in Nederland en België. Dat gerucht lijkt met de uitspraak van Cook te zijn ontkracht. Wel zou Apple in mei de pre-order kunnen starten voor de Apple Watch in Nederland en België, de smartwatches worden dan echter pas op zijn vroegst in juni uitgeleverd.

Degenen die echt niet kunnen wachten kunnen de Apple Watch al wel aanschaffen in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, maar ook hier zal de levertijd pas medio juni zijn. Al wijzen de meeste reviews erop dat het beter is om te wachten op de tweede of derde generatie.